duitse herder pups

Pup voor de sport kopen

Wat komt er veel kijken als je een werkhond wilt aanschaffen, die ook geschikt voor de hondensport moet zijn.

Het is heel vervelend als je een pup aanschaft waar je graag IPO of KNPV mee wilt trainen en het blijkt dat die daarvoor niet geschikt is.

Een pup kies je niet van een foto, die voorbij komt tijdens het surfen op internet, waarbij staat; “geschikt voor de sport”. Als je graag een leuke werkhond wilt aanschaffen, dan is het aan te raden om je goed in te lezen in het opvoeden en trainen van honden en een aanrader daarvoor zijn de boeken van Dick Staal. Ook al heb je al eerder honden gehad, dan is het toch raadzaam je goed in de materie te verdiepen, zeker als je een werkhond in huis wilt nemen. De vragen die je moet stellen zijn onder andere: heb ik tijd en zin om in weer en wind met de hond te trainen, is het trainen ook zo leuk als je 5 dagen in de week werkt of nog een druk gezin hebt?

Waar haal je een goede werkhond vandaan?

Een geschikte werkhond haal je niet van marktplaats, omdat het daar heel moeilijk is een juiste fokker te treffen. Vaak wordt er gezegd dat het van een bekende politie hond is, maar wat vergeten wordt is, dat de moeder het meeste aan de pups meegeeft. Als de moeder een onstabiele, bange teef is, dan zie je dat altijd in de pups terug. Een reu geeft in verhouding maar weinig mee.